Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Šimánková, Kamila
dc.date.accessioned 2010-07-14T01:20:03Z
dc.date.available 2010-07-14T01:20:03Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2063
dc.description.abstract Cílem této práce bylo vypracování vhodného extrakčního postupu k izolaci vitaminu C a současně zavedení optimálních chromatografických metod pro stanovení vitaminu C v ovoci a zelenině. Ke stanovení vitaminu C byla použita metoda HPLC-UV/VIS a HPLC-ECD. Jako optimální provozní metoda ke stanovení vitaminu C byla ověřena titrační metoda 2,6-dichlorfenolindofenolem. cs
dc.format 86 cs
dc.format.extent 1531010 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin C cs
dc.subject kyselina askorbová cs
dc.subject HPLC-UV/VIS cs
dc.subject HPLC-ECD cs
dc.subject vitamin C en
dc.subject ascorbic acid en
dc.subject HPLC-UV/VIS en
dc.subject HPLC-ECD en
dc.title Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce cs
dc.title.alternative The determination of the vitamine C method HPLC with different possibility detection en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2006-06-16
dc.description.abstract-translated This aim of this work was to develope a suitable procedure for extraction of the vitamin C and installation of optimal chromatographic methods for determination of vitamin C in fruit and vegetables.The HPLC-UV/VIS and HPLC-ECD was used to determine vitamin C, in addition vitamin C was determined by 2,6-dichlorfenolindofenol. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/203 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2285
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
šimánková_2006_dp.pdf 1.460Mb PDF View/Open
šimánková_2006_vp.doc 45Kb Microsoft Word View/Open
šimánková_2006_op.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account