Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů

Show full item record

No preview available
Title: Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů
Author: Plachý, Tomáš
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá charakterizací ved-lejších jatečních produktů a popisuje běžné nakládání s nimi. Druhá, experimentální část, popisuje experiment, ve kterém byly využity hovězí šlachy pro extrakci želatin/hydrolysátů za pomoci enzymu POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Dánsko). Cílem práce bylo ohod-notit vliv různých typů šlach (jako vstupní suroviny) na extrakci želatin/hydrolysátů. Navíc, byl ohodnocen i vliv dvou sledovaných parametrů při extrakci (množství enzymu a teplota při extrakci) na výsledné vlastnosti získaných želatin/hydrolysátů. Bylo prokázáno, že volba vstupní suroviny ovlivňuje účinnost extrakce želatin/hydrolysátů a také jejich vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21634
Date: 2012-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: Inženýrství polymerů
Grade for thesis and defense: A 27459


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
plachý_2012_dp.pdf 1.754Mb PDF View/Open
plachý_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
plachý_2012_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account