Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Hanáková, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-07T12:11:01Z
dc.date.available 2013-10-07T12:11:01Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21818
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá vlivem malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína. V teoretické části byla popsána technologie výroby vína, chemické složení a metody stanovení celkového obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity. V praktické části jsou vyhodnoceny údaje o celkových polyfenolech a antioxidantech získané z laboratorní analýzy. Tyto údaje jsou dále zpracovány do přehledných grafů a konfrontovány s odbornou literaturou. cs
dc.format 86 s. a 6 s. příloh cs
dc.format.extent 2180828 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject malolaktická fermentace cs
dc.subject víno cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject malolactic fermentation en
dc.subject wine en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidants en
dc.subject chemical composition en
dc.title Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína cs
dc.title.alternative The Effect of Malolactic Fermentation on the Antioxidant Activity of Grape Wine en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2012-06-06
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the influence of malolactic fermentation on the antioxidant activity of grape wine. In the theoretical part is described technology of wine production, chemical composition and methods used for determination of total polyphenol content and antioxidant activity. In the practical part are evaluated data of total polyphenol content and antioxidant activity obtained from laboratory analysis. These data are further processed in charts and confronted with technical literature. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25298
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
hanáková_2012_dp.pdf 2.079Mb PDF View/Open
hanáková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
hanáková_2012_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account