Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst

DSpace Repository

Language: English čeština 

Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst

Show full item record

No preview available
Title: Extenzografické vlastnosti bezlepkových těst
Author: Slaměníková, Hana
Advisor: Dvořáková, Petra
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na extensografické vlastnosti bezlepkových těst. První část práce popisuje základní charakteristiku kukuřice a pohanky (botanická charakteristika, pěstování, mlýnské zpracování, využití a jejich zdravotní účinek). Dále je popsáno chemické složení kukuřičné a pohankové mouky. Poslední část teoretické části je zaměřena na reologii bezlepkových těst a obecnou charakteristiku použitých hydrokoloidů ? xantanové gumy a alginátu sodného. Praktická část se soustřeďuje na měření extenzografických vlastností bezlepkových těst bez přídavku hydrokoloidů a jejich změnu po přídavku hydrokoloidů. Měření bylo provedeno na přístroji TA.XT Plus Textur Analyser a posledním krokem práce je zpracování výsledků a jejich vyhodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21822
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 25536


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
slaměníková_2012_dp.pdf 2.281Mb PDF View/Open
slaměníková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
slaměníková_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account