Zhodnocení systémů pro tradiční pokrmy v restauracích České republiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zhodnocení systémů pro tradiční pokrmy v restauracích České republiky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Černá, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-07T14:46:01Z
dc.date.available 2013-10-07T14:46:01Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21880
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá zhodnocením systému propagace tradičních pokrmů a používání receptur tradičních pokrmů v restauracích České republiky. V teoretické části jsou popsány složky potravy a vývoj a kořeny stravování (gastronomie) od počátku lidstva do dnes. Praktická část obsahuje vyhodnocení sestaveného dotazníku, který zjišťuje konkrétní pou-žívání receptur tradičních pokrmů a zdrojů regionálních surovin v restauracích České re-publiky. Dotazníky byly vyplněny respondenty ze všech úrovní gastronomie, napříč celou ČR. Jednotlivé otázky jsou vyhodnoceny pomocí grafů, tabulek a slovního hodnocení. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky. cs
dc.format 77s. (97 279 znaků). cs
dc.format.extent 2984609 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tradiční pokrmy cs
dc.subject historie gastronomie cs
dc.subject Slow Food cs
dc.subject traditional dishes en
dc.subject history of gastronomy en
dc.subject Slow Food en
dc.title Zhodnocení systémů pro tradiční pokrmy v restauracích České republiky cs
dc.title.alternative Assessment of the Systems for Traditional Dishes in the Czech Republic en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the assessment of the system for the promotion of traditional dishes and the use of traditional recipes in the restaurants in the Czech Republic. The theoretical section describes food ingredients and the evolution and the roots of alimentation (gastronomy) since the beginning of the humankind until the present. The practical section assesses the results of the survey looking into the actual use of traditional recipes and the sources of regional ingredients in the restaurants in the Czech Republic. The questionnaires were filled by respondents from various levels of gastronomy across the Czech Republic. Individual questions were interpreted using charts, tables and verbal evaluation. The conclusion of the paper addresses the results obtained. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25777
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
černá_2012_dp.pdf 2.846Mb PDF View/Open
černá_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
černá_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account