Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Dlapová, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-08T10:50:28Z
dc.date.available 2013-10-08T10:50:28Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22399
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá antioxidační aktivitou a obsahem polyfenolů v průběhu procesu sladování. Teoretická část popisuje výrobu sladu, látky s antioxidační povahou a také možnosti, jak polyfenolické látky ve sladu stanovit. V experimentální části byly ana-lyzovány vzorky ječmene a sladu v jednotlivých fázích výroby. Bylo provedeno měření pro stanovení celkové antioxidační aktivity metodou DPPH a obsahu celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteauovým činidlem. cs
dc.format 78 cs
dc.format.extent 8141281 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ječmen cs
dc.subject slad cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject spektrofotometr cs
dc.subject barley en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject spectrophotometer en
dc.title Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování cs
dc.title.alternative Observation of the Antioxidant Activities of Barley during Malting en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2012-06-06
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the antioxidant activity and polyphenol content during the malting process. The theoretical part describes the production of malt, substances with antioxidant character and ways of polyphenolic substances in the malt to determine. In the experimen-tal part were analyzed barley and malt in various stages of production. Measurements were taken for determination of total antioxidant activity by DPPH and total polyphenol content by Folin-Ciocalteau agent. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25721
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
dlapová_2012_dp.pdf 7.764Mb PDF View/Open
dlapová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
dlapová_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account