Možnosti konzervace plnotučné hořčice bez využití chemických konzervantů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti konzervace plnotučné hořčice bez využití chemických konzervantů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Navrátilová, Kristýna
dc.date.accessioned 2013-10-08T17:11:38Z
dc.date.available 2013-10-08T17:11:38Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22561
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce je sestavit funkční recepturu pro výrobu plnotučné hořčice bez tradičních chemických konzervantů. Teoretická část této práce se zabývá problematikou konzervace potravin a shrnuje vhodné, aplikovatelné metody, vedoucí k prodloužení trvanlivosti plnotučné hořčice. Praktická část je zaměřena na hodnocení údržnosti polotovarů ošetřených jednotlivými, v teoretické části zmíněnými, metodami. Chemická kritéria pro hodnocení jsou obsah kyseliny octové a obsah sušiny, mikrobiologickými kritérii jsou CPM, počet kvasinek a plísní. cs
dc.format 59 cs
dc.format.extent 2391339 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject plnotučná hořčice cs
dc.subject CPM cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject plísně cs
dc.subject pasterizace cs
dc.subject osmotický tlak cs
dc.subject invertní cukr cs
dc.subject full-fat mustard en
dc.subject CPM en
dc.subject yeats en
dc.subject molds en
dc.subject pasteurization en
dc.subject osmotic pressure en
dc.subject invert sugar en
dc.title Možnosti konzervace plnotučné hořčice bez využití chemických konzervantů cs
dc.title.alternative Conservation of Mustard without the Use of Chemical Preservatives en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2012-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of this master thesis is to build a functional recipe for making full-fat mustard without traditional chemical preservatives. The theoretical part of this master thesis deals with problems of food preservation and summarizes relevant, applicable methods, leading to the extension of shelf-life mustard. The practical part is focused on the evaluation of shelf-life of semi-finished product treated by individual methods. Chemical criteria for evaluation are acetic acid content and solid content, microbiological criteria are CPM, the number of yeast and molds. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25804
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
navrátilová_2012_dp.pdf 2.280Mb PDF View/Open
navrátilová_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
navrátilová_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account