Zjišťování základních parametrů pšenice potravinářské

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zjišťování základních parametrů pšenice potravinářské

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kopecký, Luboš
dc.contributor.author Vlachová, Zuzana
dc.date.accessioned 2013-10-08T20:16:13Z
dc.date.available 2013-10-08T20:16:13Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22619
dc.description.abstract Tato diplomová práce s názvem ?Zjišťování základních parametrů pšenice potravinářské? se zabývá měřením technologických parametrů vzorků pšenice, pro jejich začlenění do dané kategorie dle platných ČSN. V teoretické části je stručně popsána stavba obilného zrna, jeho chemické složení, rozdělení jakostí pšenice a principy stanovení technologických ukazatelů pšenice potravinářské. Pro praktickou část byly odebrány vzorky označené jako pšenice potravinářská, z nákupního střediska firmy Navos, a.s., pracoviště Kyjov. Výsledkem bylo zjištění, že jimi stanovené vzorky odpovídají normě pro zařazení pšenice do kategorie potravinářská. cs
dc.format 67 s. cs
dc.format.extent 2269137 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšenice potravinářská cs
dc.subject parametry jakosti cs
dc.subject stavba obilky cs
dc.subject food wheat en
dc.subject quality parameters en
dc.subject construction caryopsis en
dc.title Zjišťování základních parametrů pšenice potravinářské cs
dc.title.alternative Determination of Basic Parameters of Bread Wheat en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Boudová Pečivová, Pavlína
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated The diploma thesis ?Determination of basic parameters of food wheat? deals with measurement of technological parameters of wheat samples used for classification of wheat into individual categories according to applicable CSN (Czechoslovak standards). The theoretical part briefly describes a structure of a wheat grain and its chemical composition and outlines classification of quality categories of wheat and principles for determination of quality indicators of food wheat. In the practical part, an analysis is performed on samples of wheat labelled as food wheat. These samples were collected in the shop Navos, Kyjov. The analysis proved that analysed samples fully met criteria for their classification into food-wheat category. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25816
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
vlachová_2012_dp.pdf 2.164Mb PDF View/Open
vlachová_2012_vp.pdf 955.0Kb PDF View/Open
vlachová_2012_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account