Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii
Author: Plochý, Pavel
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Food pairing je metoda založená na principu kombinování různých druhů potravin, které mají stejné hlavní aromatické složky, zjištěné na základě senzorické nebo chemické analýzy. Tím se nám nabízí možnost nových kombinací potravin, které jsou založeny na vlastnostech různých potravinářských výrobků a jejich přítomných chuťových složek. Výsledkem jsou nové kombinace, které vedou občas k překvapivým a neobvyklým kombinacím, které jsou velmi chutné. Pro gastronomii se otevírá zcela nový svět k dokonalé harmonii vůně a chutě prezentovaného pokrmu. Je také možné nalézt potraviny, které jsou navzájem zaměnitelné, nebo se chuťově doplňují a tak se mohou různé potraviny dobře kombinovat. Cílem mé diplomové práce je představit tento nový gastronomický trend v teoretické i praktické části.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22692
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
plochý_2012_dp.pdf 2.266Mb PDF View/Open
plochý_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
plochý_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account