Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Plochý, Pavel
dc.date.accessioned 2013-10-08T22:14:32Z
dc.date.available 2013-10-08T22:14:32Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22692
dc.description.abstract Food pairing je metoda založená na principu kombinování různých druhů potravin, které mají stejné hlavní aromatické složky, zjištěné na základě senzorické nebo chemické analýzy. Tím se nám nabízí možnost nových kombinací potravin, které jsou založeny na vlastnostech různých potravinářských výrobků a jejich přítomných chuťových složek. Výsledkem jsou nové kombinace, které vedou občas k překvapivým a neobvyklým kombinacím, které jsou velmi chutné. Pro gastronomii se otevírá zcela nový svět k dokonalé harmonii vůně a chutě prezentovaného pokrmu. Je také možné nalézt potraviny, které jsou navzájem zaměnitelné, nebo se chuťově doplňují a tak se mohou různé potraviny dobře kombinovat. Cílem mé diplomové práce je představit tento nový gastronomický trend v teoretické i praktické části. cs
dc.format 77 s. (93 403 bez mezer) cs
dc.format.extent 2376857 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject foodpairing cs
dc.subject kombinace potravin cs
dc.subject zaměnitelnost aromatických složek cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject aromatické látky cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject food pairing en
dc.subject combination of foods en
dc.subject the interchangeability of aromatic constituents en
dc.subject gastronomy en
dc.subject aromatic substances en
dc.subject sensoric evaluation en
dc.title Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii cs
dc.title.alternative The Practical Application of Unconventional Food Combinations in Gastronomy. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2012-06-04
dc.description.abstract-translated Food pairing is the method based on the principle of combining different types of foods that have the same principal aromatic components, determined by sensory or chemical ana-lysis. This offers us the possibility of new combinations of foods that are based on the pro-perties of various food products and their present flavor components. The result is new combinations, which sometimes lead to surprising and unusual combinations, which are very tasty. For gastronomy a wholly new World opens to the perfect harmony of flavor and taste of presented meal. It is also possible to find foods that interchangeable one another, or flavorful complement and thus various foods may well combine. The aim of my thesis is to introduce this new culinary trend in the theoretical and practical parts. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24169
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
plochý_2012_dp.pdf 2.266Mb PDF View/Open
plochý_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
plochý_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account