Analytické hodnocení česneku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analytické hodnocení česneku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Planetová, Tereza
dc.date.accessioned 2013-10-10T16:32:37Z
dc.date.available 2013-10-10T16:32:37Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23535
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá charakteristikou česneku. Popisuje jeho morfologii, druhy, pěstování, skladování, zpracování, chemické složení a vlastnosti jednotlivých složek čes-neku s ohledem na jejich zdravotní účinek na lidský organismus. Experimentální část práce se zabývá stanovením sušiny, refraktometrické sušiny, celkového obsahu kyselin, hrubé vlákniny, celkového obsahu fenolů a stanovením obsahu L-askorbové kyseliny ve vzorcích čerstvého a sušeného česneku. cs
dc.format 94 s. (120896 znaků). cs
dc.format.extent 1628054 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Česnek cs
dc.subject hrubá vláknina cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject kyselina L-askorbová cs
dc.subject Garlic en
dc.subject dietary fibre en
dc.subject polyphenols en
dc.subject L-ascorbic acid en
dc.title Analytické hodnocení česneku cs
dc.title.alternative Analytical Evaluation of Garlic en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2013-05-27
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the characterization of garlic. The morphology, species, cultivation, storage, processing and chemical properties of garlic are described. Characteristics of garlic components focusing health effects on humans are also specified. In the experimental part of the thesis the determinations of dry matter, refraction index, total acid content, content of dietary fiber, total phenols and L-ascorbic acid in fresh and dry garlic samples are evaluated. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29957
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
planetová_2013_dp.pdf 1.552Mb PDF View/Open
planetová_2013_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
planetová_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account