Stanovení vybraných analytických parametrů cibule

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných analytických parametrů cibule

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Pohořelský, Jaroslav
dc.date.accessioned 2013-10-10T18:35:52Z
dc.date.available 2013-10-10T18:35:52Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23628
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce charakterizuje cibuli, její různé druhy, složení a zdravotní účinky. Popisuje metody stanovení vybraných analytických parametrů. Praktická část je zaměřena na stanovení sušiny, rozpustné sušiny, celkového obsahu kyselin, hrubé vlákniny, polyfenolických látek metodou s Folin-Ciocaulteuovým činidlem a antioxidační aktivity s DPPH u vybraných druhů cibule (žluté, bílé, červené, růžové a šalotky). cs
dc.format 74 cs
dc.format.extent 2101949 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cibule cs
dc.subject hrubá vláknina cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject DPPH cs
dc.subject onion en
dc.subject crude fiber en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject DPPH en
dc.title Stanovení vybraných analytických parametrů cibule cs
dc.title.alternative Determination of Selected Analytical Parameters of Onion en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2013-05-27
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis characterizes onions, their types and composition, and health profits of onion consumption. Methods for the determination of selected analytical parameters are also described. The practical part is focused on the determination of the content of dry matter, reflective index, total acidity, crude fiber, polyphenols with Folin-Ciocaulteu agent, and antioxidant activity with DPPH, for selected types of onions (yellow, white, red, pink and shallots). en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29437
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
pohořelský_2013_dp.pdf 2.004Mb PDF View/Open
pohořelský_2013_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
pohořelský_2013_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account