Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Křivánková, Milada
dc.date.accessioned 2013-10-10T19:11:02Z
dc.date.available 2013-10-10T19:11:02Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23651
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá vývojem obsahu aromatických látek u odrůd Chardonnay a Ryzlinku rýnském dle jednotlivých ročníků. Obdobným způsobem je hodnocen také celkový obsah polyfenolických látek ve vzorcích vína. V teoretické části je stručný popis technologie výroby vín, vybraných aromatických látek a stručný popis polyfenolů. Dále je práce zaměřena na popisu metod určených ke stanovení aromatických látek a polyfenolů ve víně. V praktické části jsou provedeny příslušné analýzy, jejich výsledky jsou diskutovány a na jejich základě jsou formulovány odpovídající závěry. cs
dc.format 99 s. cs
dc.format.extent 12355617 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aromatické látky cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject technologie výroby vína cs
dc.subject analýzy aromatických látek cs
dc.subject aromatic substances en
dc.subject polyphenols en
dc.subject technology of wine production en
dc.subject analysis of aromatic compounds en
dc.title Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku. cs
dc.title.alternative The Evolution of Aromatic Substances in Selected Wines According to Year. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fic, Vlastimil
dc.date.accepted 2013-05-27
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the development of aromatic compounds in the varieties Chardonnay and Riesling in individual years. Correspondingly, also evaluated the total content of polyphenols in wine samples. The theoretical part is a brief description of the technology of production of wines, selected aromatic compounds and a concise description of polyphenols. The thesis is focused on the description of the methods for the identification of aromatic compounds in wine and polyphenols. The practical part of the analysis performed, the results are discussing and on the basis of the corresponding conclusions are formulated. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30456
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-14


Files in this item

Files Size Format View
křivánková_2013_dp.pdf 11.78Mb PDF View/Open
křivánková_2013_vp.pdf 62.92Kb PDF View/Open
křivánková_2013_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account