Káva a její gastronomické úpravy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Káva a její gastronomické úpravy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Forman, Václav
dc.contributor.author Buksová, Ivanka
dc.date.accessioned 2013-10-10T23:43:16Z
dc.date.available 2013-10-10T23:43:16Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23900
dc.description.abstract Diplomová práce podává informace o jednotlivých druzích káv, jejich výrobě, hodnocení organoleptických vlastností a přípravě, jsou podány informace o vlivu kávy na lidské zdra-ví a základní legislativa týkající se kávy a kávovin. Jsou uváděny výsledky hodnocení organoleptických vlastností (barva, vůně, chuť a celková chutnost) tří druhů káv, z nichž byly 2 druhu Arabika a 1 druhu Robusta. Oblíbenost pití kávy je mezi lidmi vysoká, avšak povědomí o jednotlivých druzích káv dostupných na trhu a jejich typických vlastnostech je mezi laickou veřejností slabé. cs
dc.format 96 cs
dc.format.extent 5208302 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject káva cs
dc.subject pražení cs
dc.subject kofein cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject coffee en
dc.subject roasting en
dc.subject caffeine en
dc.subject sensory analysis en
dc.title Káva a její gastronomické úpravy cs
dc.title.alternative Coffe and its gastronomic Arrangements en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2013-05-28
dc.description.abstract-translated My thesis gives information on the various types of coffee, production, organoleptic as-sessment and preparation. It gives information on the effects of coffee on human health and the basic legislation on coffee and coffee substitutes. My thesis shows the results of organoleptic assessment /colour, aroma, flavour and overall taste/ of three types of coffee from which 2 types were Arabica and one type Robusta. Drinking coffee is very popular among people but awareness of the different types of cof-fee available on the market and their typical characteristics among the public is weak. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25697
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
buksová_2013_dp.pdf 4.967Mb PDF View/Open
buksová_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
buksová_2013_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account