Biochemické přeměny sladu během procesu vaření piva

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Biochemické přeměny sladu během procesu vaření piva

Show full item record

No preview available
Title: Biochemické přeměny sladu během procesu vaření piva
Author: Špilka, Jan
Advisor: Hanuštiak, Pavel
Abstract: Tato práce pojednává o výrobě mladiny z pohledu biochemických přeměn, v první kapitole popisuje jednotlivé suroviny, ze kterých je mladina vyráběna. Mezi tyto suroviny patří sladovnický ječmen, voda, chmel. Je zde popisováno jejich složení z pohledu obecného i chemického. Druhá kapitola popisuje technologický postup výroby mladiny od prvotního mletí sladu, vystírání a zapařování, rmutování, scezování sladiny, chmelovaru až po závěrečné chlazení mladiny. V závěrečné kapitole jsou objasněny biochemické změny při vaření piva, zejména u látek sacharidické povahy, peptidické povahy a produktů isomerace, hydrolýzy a oxidace hořkých látek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24259
Date: 2013-02-15
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
špilka_2013_bp.pdf 10.19Mb PDF View/Open
špilka_2013_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
špilka_2013_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account