Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy
Author: Neduchalová, Michaela
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Tato diplomová práce je zaměřena na studium množství biologicky významných látek v různých druzích kávy. Jednotlivé kávy se od sebe lišily svým složením a původem. V praktické části bylo provedeno stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity. Celkový obsah polyfenolů byl stanoven spektrometricky s pomocí Follinova činidla a antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Součástí práce je také stanovení životaschopnosti buněk ve vybraných vzorcích káv. Výsledné hodnoty byly porovnány a vyhodnocovány.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24656
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 30751


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
neduchalová_2013_dp.pdf 1.562Mb PDF View/Open
neduchalová_2013_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
neduchalová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account