Stanovení vybraných fenolických látek v ovocných nápojích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných fenolických látek v ovocných nápojích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Masaříková, Lucie
dc.date.accessioned 2013-10-12T19:17:36Z
dc.date.available 2013-10-12T19:17:36Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24688
dc.description.abstract Cílem práce je popsat a stanovit vybrané fenolické látky, které jsou obsaženy v jablečných šťávách. Dále je popsána technologie výroby ovocných šťáv, typy konzervace šťáv a je zde uvedena i charakteristika důležité výchozí suroviny ? jablek. Analýza jablečných džusů je provedena pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie s UV/VIS detektorem. cs
dc.format 72 s. (77 314 znaků) cs
dc.format.extent 3442730 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fenolické sloučeniny cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject ovocné šťávy cs
dc.subject vysoce účinná kapalinová chromatografie cs
dc.subject phenolic compounds en
dc.subject antioxidants en
dc.subject fruit drinks en
dc.subject high performance liquid chromatography en
dc.title Stanovení vybraných fenolických látek v ovocných nápojích cs
dc.title.alternative Determination of Selected Phenolic Compounds in Fruit Drinks en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Juchelka, Vladimír
dc.date.accepted 2013-06-13
dc.description.abstract-translated The aim of this work is a description and analysis some of the phenolic compounds in apple juices. It is also characterized apple juice production, types of preservation juices. One of the most important raw material (apples) is also described. The analysis is performed using high performance liquid chromatography with UV/VIS detector. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30748
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
masaříková_2013_dp.pdf 3.283Mb PDF View/Open
masaříková_2013_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
masaříková_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account