Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.
Author: Podsedník, Leoš
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: V teoretické části diplomové práce je charakterizován zázvor (Zingiber officinale Roscoe) a křen (Armoracia rusticana), jejich chemické složení, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti a využití. Také byly popsány metody stanovení vybraných analytických ukazatelů. Experimentální část je zaměřena na stanovení sušiny, hrubé vlákniny, titrační kyselosti, refraktometrické sušiny, antioxi-dační aktivity, celkového obsahu polyfenolů a jednotlivých fenolů v křenu a zázvoru technikou HPLC/UV.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24801
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
podsedník_2013_dp.pdf 3.202Mb PDF View/Open
podsedník_2013_vp.doc 98Kb Microsoft Word View/Open
podsedník_2013_op.doc 99Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account