Vliv sterilačního zákroku na vybrané analytické ukazatele tepelně sterilovaných zeleninových výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv sterilačního zákroku na vybrané analytické ukazatele tepelně sterilovaných zeleninových výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Lacinová, Ilona
dc.date.accessioned 2013-10-13T03:18:52Z
dc.date.available 2013-10-13T03:18:52Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24873
dc.description.abstract Diplomová práce popisuje vliv sterilačního zákroku na vybrané analytické ukazatele tepelně sterilovaných zeleninových výrobků. Teoretická část se zabývá popisem rozdělení zeleniny, jejím chemickým složením, charakteristikou vybraných konzervárenských surovin, technologií výroby tepelně sterilovaných zeleninových výrobků a popisem analytických metod pro kontrolu těchto výrobků. V praktické části jsou popsány vybrané analytické metody využité pro srovnání jednotlivých vzorků, na nichž byly aplikované různé sterilační zákroky. Sledován byl obsah vitaminu C, b-karotenu a antioxidační kapacita. cs
dc.format 94 s. cs
dc.format.extent 2333711 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Vitamin C cs
dc.subject antioxidační kapacita cs
dc.subject b-karoten cs
dc.subject sterilační režim cs
dc.subject Vitamin C en
dc.subject antioxidant capacity en
dc.subject b-carotene en
dc.subject sterilization mode en
dc.title Vliv sterilačního zákroku na vybrané analytické ukazatele tepelně sterilovaných zeleninových výrobků cs
dc.title.alternative Influence of Sterilized Intervention on Selected Analytical Indicators Thermally Sterilized Vegetable Products en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2013-06-11
dc.description.abstract-translated This thesis describes the effect of sterilizing treatment for selected analytical indicators of heat-sterilized vegetable products. The theoretical part describes the distribution of vegetables, chemical composition, characteristics of selected canning raw materials, production technology heat-sterilized vegetable products and a description of analytical methods for the control of these products. The practical part describes the selected analytical methods used for comparison of different samples, which were applied different sterilization procedures. We studied the content of vitamin C, b-carotene and antioxidant capacity. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30745
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
lacinová_2013_dp.pdf 2.225Mb PDF View/Open
lacinová_2013_vp.pdf 63.17Kb PDF View/Open
lacinová_2013_op.pdf 64.05Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account