Úroveň stravování dětí v mateřských školách ve městě Zlíně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Úroveň stravování dětí v mateřských školách ve městě Zlíně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Boudová Pečivová, Pavlína
dc.contributor.author Nejezchlebová, Hana
dc.date.accessioned 2013-10-13T05:40:17Z
dc.date.available 2013-10-13T05:40:17Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24961
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na úroveň stravování dětí v mateřských školách. Teoretická část podává ucelený přehled základních informací týkající se výživy a stravování dětí předškolního věku. Popisuje současnost a historii školního stravování, energetické a nutriční požadavky pro danou skupinu, doporučené denní dávky, stravovací návyky a důsledky špatných stravovacích zvyklostí. V praktické části diplomové práce byly nutričně zhodnoceny jídelní lístky z 11 vybraných mateřských škol města Zlína, prostřednictvím programu Vyhodnocení ekonomiky výživy. Z provedené analýzy bylo zjištěno, že u většiny sledovaných faktorů nebyly hodnoty jejich plnění v normě. U žádné mateřské školy nelze zjištěné výsledky považovat za stoprocentně vyhovující. Překvapivým zjištěním bylo nedostatečné plnění vápníků, a to u 10 z 11 hod-nocených školek. cs
dc.format 83 s. (113 910 znaků) cs
dc.format.extent 1876133 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Výživa dětí cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject nutriční faktor cs
dc.subject DDD cs
dc.subject dávka DACH cs
dc.subject Child nutrion en
dc.subject menu en
dc.subject nutritive factor en
dc.subject RDI en
dc.subject benefit DACH en
dc.title Úroveň stravování dětí v mateřských školách ve městě Zlíně cs
dc.title.alternative Boarding Level of Children in Nursery Schools in Zlin en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Družbíková, Helena
dc.date.accepted 2013-06-12
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the level of the diets of children in nursery schools. The theoretical part gives a comprehensive overview of basic information on nutrition and food for children of preschool age. Describes the present and history of school meals, energy and nutritional requirements for the group, the recommended daily dose, eating habits and the consequences of poor eating habits. Menus selected from 11 nursery schools of Zlín were nutritionally evaluated by the pro-gram Evaluation of Nutrition Economics in the practical part of the thesis. The analysis revealed that the majority of observed factors did not have the value of their performance in the standard. The results can not be considered wholly satisfactory with no nursery school. The surprising finding was insufficient fulfillment of calcium, and 10 out of 11 rated preschools. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30752
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
nejezchlebová_2013_dp.pdf 1.789Mb PDF View/Open
nejezchlebová_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
nejezchlebová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account