Deaminační aktivita mikroorganizmů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Deaminační aktivita mikroorganizmů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona cs
dc.contributor.author Stloukalová, Radka cs
dc.date.accessioned 2013-10-14T01:56:42Z
dc.date.available 2013-10-14T01:56:42Z
dc.date.issued 2013-01-16 cs
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25306
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá aminy se zaměřením na biogenní aminy. V práci je popsán vznik biogenních aminů, jejich výskyt v potravinách, faktory ovlivňující jejich vznik a toxické účinky na lidský organizmus. Dále popisuje jejich produkci některými mikroorganizmy, možnosti odbourávání a některé mikroorganizmy, které je odbourávají. cs
dc.format 59 s. cs
dc.format.extent 1933641 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně cs
dc.rights Bez omezení cs
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject aminoxidázy cs
dc.subject odbourávání cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject amine oxidase en
dc.subject degradation en
dc.title Deaminační aktivita mikroorganizmů cs
dc.title.alternative Deamination Activity of Microorganisms en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hauerlandová, Iva cs
dc.date.accepted 2013-06-19 cs
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with amines focusing on biogenic amines. There is described formation of biogenic amines, their occurrence in foods, factors influencing the formation and toxic effects on the human body. It also describes the production by certain microorganisms, possibility of degradation and some microorganisms that degrade. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25832
dc.date.submitted 2013-05-15 cs


Files in this item

Files Size Format View
stloukalová_2013_bp.pdf 1.844Mb PDF View/Open
stloukalová_2013_vp.pdf 174.1Kb PDF View/Open
stloukalová_2013_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account