Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí

Show full item record

No preview available
Title: Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí
Author: Faltýnková, Martina
Advisor: Bubelová, Zuzana
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí. Teoretická část diplomové práce zahrnuje obecnou a botanickou charakteristiku fazolí, charakteristiku vybraných druhů fazolí, jejich chemické složení, klíčení a nutriční význam. Dále se věnuje antioxidační aktivitě, polyfenolickým látkám a možnostem jejich stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení celkového obsahu fenolických sloučenin Folin-Ciocalteuovou metodou a antioxidační aktivity pomocí metod ABTS a DPPH. Analýzy byly provedeny u vzorků fazole adzuki, červená ledvina, černé oko, mungo, navy, pinto a strakaté velké. Nejvyšší obsah fenolických látek i antioxi-dační aktivitu vykazovala fazole adzuki a nejnižší obsah fenolických látek a antioxidační aktivitu fazole navy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28419
Date: 2014-01-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
faltýnková_2014_dp.pdf 2.106Mb PDF View/Open
faltýnková_2014_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
faltýnková_2014_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account