Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového vepřového masného výrobku v průběhu tepelného opracování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového vepřového masného výrobku v průběhu tepelného opracování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Polášek, Zdeněk
dc.contributor.author Koníčková, Nikola
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:57:59Z
dc.date.available 2015-03-08T20:57:59Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28452
dc.description.abstract Tato diplomová práce byla zaměřena na použití fosforečných solí v masných výrobcích a sledování vlivu těchto solí na viskoelastické vlastnosti vepřové svaloviny. Ke stanovení bylo použito vepřové maso vepřová kýta (musculus semimembranosus), které pocházelo z Jatek Holešov. V praktické části jsme se zaměřili na přípravu modelových výrobků, do kterých byly aplikovány fosforečné soli (sodné a draselné) Vliv těchto solí na reologické vlastnosti vepřové svaloviny byl sledován reometricky.
dc.format 91 s., 21 s. příloh
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fosforečnany cs
dc.subject vepřová svalovina cs
dc.subject pH cs
dc.subject vaznost cs
dc.subject phosphates en
dc.subject pork muscle en
dc.subject pH en
dc.subject water holding capacity en
dc.title Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového vepřového masného výrobku v průběhu tepelného opracování
dc.title.alternative Influence of Phosphate Salts on the Rheological Attribute of the Model Pork Product During Heat Treatment
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Pavlíček, Josef
dc.date.accepted 2014-06-02
dc.description.abstract-translated The master thesis was focused on using phosphoric salts in fatty products. I did use for determination pork meat - pork ham from Jatka Holesov. In practical part, we focused on preparation of prototypes into which we applied phosphoric salts (sodium phosphate and potassium phosphate). Impact of these salts on rheological characteristics of pork musculature was studied rheometry
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 34091
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2014-04-28


Files in this item

Files Size Format View
koníčková_2014_dp.pdf 2.788Mb PDF View/Open
koníčková_2014_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
koníčková_2014_op.doc 74.89Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account