Senzorické a analytické hodnocení mléka z farmy a mléčného automatu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Senzorické a analytické hodnocení mléka z farmy a mléčného automatu

Show full item record

No preview available
Title: Senzorické a analytické hodnocení mléka z farmy a mléčného automatu
Author: Tymová, Petra
Advisor: Bubelová, Zuzana
Abstract: Diplomová práce se zabývá senzorickým a analytickým hodnocením mléka z farmy a mléčného automatu. Analytické hodnocení se zabývá stanovením tuku, sušiny, hustoty, hrubé bílkoviny, laktózy, chloridů, vápníku, kyselosti a peroxidázovou zkouškou. Senzorické hodnocení bylo provedeno pomocí stupnicové, párové a pořadové zkoušky. Všechny analýzy byly provedeny na vzorcích mléka z mléčného automatu a rodinné farmy, a to jak u tepelně neošetřených vzorků, tak u vzorků podrobených pasteraci (72 °C/30sekund a 85 °C/2 sekundy).Mléko z mlékomatu a farmy se signifikantně lišilo v obsahu tuku a dále v hodnotách pH a titrační kyselosti. Ostatní parametry byly stejné. Šetrná i vysoká pasterace způsobila zvýšení obsahu tuku a bílkovin (dle Steineggera) a snížení obsahu chloridů. Ostatní parametry zůstaly nezměněny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28756
Date: 2014-01-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
tymová_2014_dp.pdf 2.003Mb PDF View/Open
tymová_2014_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
tymová_2014_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account