Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií
Author: Válková, Dagmar
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku, zpracování, zdravotní účinky a využití jednotlivých pseudocereálií pohanky, amarantu a quinoi. V práci jsou také popsány biologicky aktivní látky a analytické metody využívané pro stanovení vybraných parametrů, antioxidační aktivity a obsahu volných polyfenolů. Praktická část se zabývá stanovením sušiny, popela, hrubé bílkoviny a vlákniny, dále stanovením volných polyfenolů a antioxidační aktivity spektrofotometricky ve vybraných produktech z pseudocereálií.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38816
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 37821


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
válková_2016_dp.pdf 74.22Mb PDF View/Open None
válková_2016_op.pdf 520.1Kb PDF View/Open None
válková_2016_vp.pdf 511.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account