Termická analýza a její využití v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Termická analýza a její využití v potravinářství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Hrubá, Klára
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:00:59Z
dc.date.available 2018-07-04T15:00:59Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42099
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce je představit využití Diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) a Termogravimetrie (TG) v potravinářství. Z fyzikálně chemického hlediska popsat vliv účinku teploty na jednotlivé složky potravin. Vybrané druhy potravin zastupovaly tři základní složky potravin. Bílkoviny, u kterých sledujeme denaturaci. Sacharidy, u kterých sledujeme degradaci. Procesy tání a krystalizace byly pozorovány u lipidů.
dc.format 64 s. (65 137)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject termická analýza cs
dc.subject proteiny cs
dc.subject lipidy cs
dc.subject sacharidy cs
dc.subject thermal analysis en
dc.subject proteins en
dc.subject lipids en
dc.subject carbohydrates en
dc.title Termická analýza a její využití v potravinářství
dc.title.alternative Thermal Analysis and its Application in Food Industry
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lapčík, Lubomír
dc.date.accepted 2018-05-31
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was characterized the use of Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetry (TGA) in the food industry. From physicochemical point of view has been described the influence of temperature on the basic ingredients. Selected food categories represented three basic food ingredients. We monitor denaturation for proteins and monitor degradation in carbohydrates. Melting and crystallization processes have been observed with lipids.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49822
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2018-04-25


Files in this item

Files Size Format View Description
hrubá_2018_dp.pdf 3.049Mb PDF View/Open None
hrubá_2018_op.pdf 526.9Kb PDF View/Open None
hrubá_2018_vp.pdf 527.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account