Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů
Author: Řezníčková, Marie
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu použitého obalu na zrání tvrdých sýrů. V průběhu zrání byl sledován vliv čtyř různých druhů obalu (smrštitelné fólie, potravinářského vosku, 4 a 6 vrstev polymerního nátěru) na vlastnosti modelového sýru. Během tří-měsíčního zrání byl sledován vývoj základních chemických parametrů a zastoupení mikro-organizmů v závislosti na době zrání. Sledoval se i obsah volných aminokyselin a biogenních aminů v jednotlivých modelových vzorcích sýrů. V průběhu zrání se posuzovala také změna texturních vlastností.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42102
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49828


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
řezníčková_2018_dp.pdf 3.168Mb PDF View/Open None
řezníčková_2018_op.pdf 526.4Kb PDF View/Open None
řezníčková_2018_vp.pdf 649.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account