Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání

Show full item record

No preview available
Title: Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání
Author: Krmelová, Adéla
Advisor: Polášek, Zdeněk
Abstract: Cílem této práce bylo vyrobit fermentované masné výrobky s přídavkem šesti jednotlivých komerčních mikrobiálních kultur a srovnávacího vzorku bez mikrobiální kultury a stanovit obsah celkových, volných a vázaných aminokyselin. U všech vzorků byl pozorován nárůst obsahu volných aminokyselin po fermentaci a jejich pokles ke konci zrání. Největší kon-centrace celkových i volných aminokyselin byla zaznamenána u vzorku s přídavkem Lac-tobacillus curvatus. Dále byla dále provedena chemická a mikrobiologická analýza. U všech vzorků došlo k výraznému poklesu pH v průběhu fermentace. V rámci mikrobiologické analýzy byly sledovány počty mikroorganismů a vyjádřeny jako KTJ/g.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42757
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46338


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
krmelová_2018_dp.pdf 2.880Mb PDF View/Open None
krmelová_2018_op.pdf 532.3Kb PDF View/Open None
krmelová_2018_vp.pdf 516.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account