Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider

Show simple item record

dc.contributor.advisor Míšková, Zuzana
dc.contributor.author Kubáň, Marek
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45505
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o zkvašeném jablečném moštu typu cider. Konkrétně se tato práce zabývá charakterizací, technologií výroby tohoto nápoje a mikrobiálními kulturami využívanými k výrobě cideru. V této práci jsou navíc popsány faktory ovlivňující organoleptické vlastnosti ciderů a možná rizika spojená s konzumací těchto nápojů.
dc.format 47 s. (63 332 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cider cs
dc.subject jablečný mošt cs
dc.subject technologie výroby cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject alkoholové kvašení cs
dc.subject organoleptické vlastnosti cs
dc.subject rizika konzumace cs
dc.subject legislativa cs
dc.subject cider en
dc.subject apple must en
dc.subject production technology en
dc.subject yeasts en
dc.subject alcoholic fermentation en
dc.subject organoleptic properties en
dc.subject consumption risks en
dc.subject legislation en
dc.title Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider
dc.title.alternative Production technology of cider-type fermented apple must
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Salek, Richardos Nikolaos
dc.date.accepted 2019-06-19
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis treats about cider type fermented apple must. Specifically, the thesis deals with characterization, production technology of this beverage and microbial cultures used for the production of cider. Moreover, there are described factors influencing ciders organoleptic properties and possible risks connected with these beverages consumption.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53188
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2019-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
kubáň_2019_dp.pdf 1.511Mb PDF View/Open None
kubáň_2019_op.pdf 654.2Kb PDF View/Open None
kubáň_2019_vp.pdf 633.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account