Využití netradičních olejů při výrobě potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití netradičních olejů při výrobě potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Kalová, Jana
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:57:52Z
dc.date.available 2021-07-26T10:57:52Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/48976
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši o rostlinných olejích se zaměřením na porovnání tradičních a netradičních rostlinných olejů, jejich složení, vlastností a aplikaci v potravinářském průmyslu. Cílem praktické části této práce bylo vyrobit želé s přídavkem olejů a zkoumat jeho texturu a obsah sušiny. Vyrobené želé se lišilo v tvrdosti a soudržnosti, ostatní texturní vlastnosti byly velmi podobné.
dc.format 57s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject olej cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject oil en
dc.subject fatty acids en
dc.subject food en
dc.title Využití netradičních olejů při výrobě potravin
dc.title.alternative The applicability of special oils in food production
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hřivna, Luděk
dc.date.accepted 2020-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to prepare a literary review about vegetable oils with focus on comparison of traditional and non-traditional vegetable oils, their composition, properties and application in food industry. The aim of practical part of this thesis was to make jelly with the addition of oils and examine its texture and dry matter content. The produced jelly differed in hardness and cohesiveness, the other textural properties were very similar.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 55815
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2020-05-15


Files in this item

Files Size Format View Description
kalová_2020_dp.pdf 1.393Mb PDF View/Open None
kalová_2020_op.pdf 853.0Kb PDF View/Open None
kalová_2020_vp.pdf 726.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account