Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Petrůjová, Adéla
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:10Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:10Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49391
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na aplikaci lišejníku islandského do potravin. Práce zahrnuje popis lišejníku a jeho aktivních látek. Součástí praktické části diplomové práce je výroba sušenek a müsli směsí obohacených o lišejník islandský. Následně byla provedena nutriční analýza jakostních parametrů vyrobených sušenek a müsli směsí (stanovení vlhkosti, popela, lipidů, hrubé bílkoviny, škrobů, neutrálně-detergentní vlákniny, hrubé vlákniny a stravitelnosti).
dc.format 85 s. (18 177 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Lišejník islandský cs
dc.subject Cetraria islandica cs
dc.subject sušenky cs
dc.subject müsli směsi cs
dc.subject nutriční analýza cs
dc.subject Icelandic lichen en
dc.subject Cetraria islandica en
dc.subject biscuits en
dc.subject muesli mixtures en
dc.subject nutritional analysis en
dc.title Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin
dc.title.alternative Cetraria islandica as Non-traditional Raw Materials of Food
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Šenkýřová, Jana
dc.date.accepted 2020-06-04
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the application of Icelandic lichen to food. The work includes a description of lichen and its active substances. Part of the thesis is the production of biscuits and muesli mixtures enriched with Icelandic lichen. Subsequently, the nutritional analysis of quality parameters of produced biscuits and muesli mixtures was determined (determination of moisture, ash, lipids, crude protein, starch, neutral-detergent fiber, crude fiber and digestibility).
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56689
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-11


Files in this item

Files Size Format View Description
petrůjová_2020_dp.pdf 2.688Mb PDF View/Open None
petrůjová_2020_op.pdf 733.2Kb PDF View/Open None
petrůjová_2020_vp.pdf 736.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account