Vliv surovin a jejich směsí na porositu muffinů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv surovin a jejich směsí na porositu muffinů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv surovin a jejich směsí na porositu muffinů
Author: Rundtová, Kateřina
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem mouk o různé granulaci (hladká, polohrubá, hrubá a chlebová) a různým typem vajec (dehydrovaná, rehydrovaná a čerstvá) na porositu a tex-turní vlastnosti muffinů. V teoretické části je definován muffin, dále jsou zde popsány suroviny na jejich výrobu a celá technologie výroby. Teoretická část končí kapitolou o porositě muffinů, kde je také přidán popis dalších texturních vlastností. V praktické části jsou definovány použité suroviny a receptura. Následuje popis laboratorní výroby muffi-nů a postup při jejich testování. Praktická část je zakončená kapitolou, která se věnuje výsledkům a diskuzi, ze kterých vyplynulo, že granulace mouky i typ vajec hraje vý-znamnou roli na výsledné vlastnosti muffinů. Nejvhodnější moukou pro výrobu muffinů s ohledem na výsledné parametry byla hladká mouka, která stejně jako dehydrovaná vej-ce, zlepšovala vlastnosti muffinů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49393
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 56691


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
rundtová_2020_dp.pdf 1.968Mb PDF View/Open None
rundtová_2020_op.pdf 732.9Kb PDF View/Open None
rundtová_2020_vp.pdf 727.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account