Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Autor: Vaškových, Lucie
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo zkoumat vliv přídavku sójové bílkoviny na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček. Do modelových vzorků tavených sýrových omáček byl přidán sójový proteinový izolát v koncentracích 0,25 %; 0,50 %; 0,75 % a 1,00 % (w/w). Vybrané analýzy, jako je stanovení hodnoty pH, celkového obsahu sušiny, hodnocení stability emulze, texturní profilová analýza a dynamická oscilační reometrie, byly provedeny 1. a 7. den skladování vzorků. Na základě získaných výsledků bylo zhodnoceno, jak mění přídavek sójového bílkovinného izolátu vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček. Nejvíce přídavek sójové bílkoviny ovlivnil reologické a texturní vlastnosti, konkrétně viskozitu a tvrdost tavených sýrových omáček. S rostoucí koncentrací přídavku sójové bílkoviny se zvyšovala tvrdost modelových vzorků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49396
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 56694


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
vaškových_2020_dp.pdf 970.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
vaškových_2020_op.pdf 731.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
vaškových_2020_vp.pdf 720.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet