Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády

Show full item record

No preview available
Title: Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Author: Ležáková, Iva
Advisor: Šebestíková, Romana
Abstract: Bakalářská práce zkoumá vztahy mezi původem kakaových bobů a vlastnostmi vyrobené čokolády. Teoretická část se zaměřuje na popis surovin používaných při výrobě čokolád, na proces pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao.). Dále podrobně popisuje výrobu čokolády pomocí tradičních metod. V praktické části bylo provedeno senzorické hodnocení, které mělo za cíl zjistit, zda čokolády vyrobené ze směsí kakaových bobů pocházejících z různých zemí vykazují odlišné vlastnosti. Pro výrobu čokolády byly použity směsi kakaových bobů ze dvou různých zemí, z nichž byly vyrobeny vzorky 100 % a 70 % čokolády.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55185
Date: 2024-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ležáková_2024_dp.pdf 2.731Mb PDF View/Open None
ležáková_2024_op.pdf 833.2Kb PDF View/Open None
ležáková_2024_vp.pdf 842.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account