Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů
Autor: Němcová, Alena
Vedoucí: Pečivová, Pavlína
Abstrakt: V práci byl sledován vliv přídatných látek přidávaných do pšeničného těsta. Jako přídatné látky byly použity: koblihová směs, monoacylglycerol v různých zastoupeních. Pro tuto práci bylo připraveno pět rozdílných vzorků těsta. Dva vzorky těst obsahovaly rozdílné množství koblihové směsi a další dva byly obohaceny o monoacylglycerol, také v rozdílném množství. Připraveno bylo i kontrolní těsto (bez použití přídatných látek). U všech vzorků těst byly provedeny chemická analýzy. Bylo stanoveno pH a sušina u zkoumaných vzorků těst. Z připravených vzorků těst byly usmaženy koblihy. Kvalita pekařského výrobku byla zkoumána metodami senzorické analýzy. Z výsledků byl určen nejpreferovanější a nejméně preferovaný vzorek koblih. Nejlépe preferovány byly koblihy s přídavky koblihové směsi a nejhůře preferovány byly koblihy s přídavky monoacylglycerolu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7796
Datum: 2009-08-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: C 12500


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
němcová_2009_bp.pdf 1.137Mb PDF Zobrazit/otevřít
němcová_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
němcová_2009_op.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet