Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy

Show full item record

No preview available
Title: Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy
Author: Valoušková, Silvie
Advisor: Mišurcová, Ladislava
Abstract: Řasy díky svému nutričnímu složení a především, díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a vitamínů vystupují jako potencionální a alternativní zdroj ve výživě člověka. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení aminokyselin u sladkovodních a mořských řas. Současně byla změřena sušina, dusík a chlorofyl. Stanovení aminokyselin je založeno na hydrolýze a následné chromatografii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10204
Date: 2008-08-05
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 5217


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
valoušková_2009_dp.pdf 872.8Kb PDF View/Open
valoušková_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
valoušková_2009_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account