Mikrobiologická kontrola kvality nápojů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Mikrobiologická kontrola kvality nápojů

Show full item record

No preview available
Title: Mikrobiologická kontrola kvality nápojů
Author: Vodná, Martina
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Bakalářská práce se zabývá kladným i záporným vlivem mikroorganismů na různé druhy nápojů. Zatímco u vína a piva se mikroorganismy nevyskytují jen jako kontaminanty, ale jsou využívány k výrobě, u džusů a ledových čajů jsou původci nežádoucích změn a kažení. Příkladem je kvasinka rodu Saccharomyces, která je důležitá při výrobě piva a vína, ale ve výrobě ledových čajů a džusů je zodpovědná za nežádoucí změny. Z metod používaných ke stanovení mikrobiální kontaminace se v současnosti začínají zavádět kromě klasických očkovacích postupů i rychlotesty, které umožňují interpretaci výsledků do několika hodin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10523
Date: 2009-05-28
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12783


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vodná_2009_bp.pdfBlocked 1.143Mb PDF
vodná_2009_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
vodná_2009_op.doc 51Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account