Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC
Author: Malárová, Vanda
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Cílem této práce je najít různé metody stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC. Z důvodu komplexního přístupu k popisu výše zmiňované metody jsou v práci zahrnuty poznatky týkající se základních surovin pro výrobu sýrů, přes technologický postup výroby až po popis samotné metody. Práce je rozdělena do pěti základních částí. První část se věnuje chemickému složení, technologicky významným vlastnostem a jakostním požadavkům na mléko. V další dvou částech je popsán samotný postup výroby sýrů a fyziologie ve vodě rozpustných vitamínů skupiny B. Poslední dvě části popisují princip a konkrétní podmínky metody HPLC, kterými je možné stanovovat vitamíny B v sýrech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10862
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12400


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
malárová_2009_bp.pdf 835.2Kb PDF View/Open
malárová_2009_vp.doc 35Kb Microsoft Word View/Open
malárová_2009_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account