Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Malárová, Vanda
dc.date.accessioned 2010-07-18T08:52:03Z
dc.date.available 2010-07-18T08:52:03Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10862
dc.description.abstract Cílem této práce je najít různé metody stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC. Z důvodu komplexního přístupu k popisu výše zmiňované metody jsou v práci zahrnuty poznatky týkající se základních surovin pro výrobu sýrů, přes technologický postup výroby až po popis samotné metody. Práce je rozdělena do pěti základních částí. První část se věnuje chemickému složení, technologicky významným vlastnostem a jakostním požadavkům na mléko. V další dvou částech je popsán samotný postup výroby sýrů a fyziologie ve vodě rozpustných vitamínů skupiny B. Poslední dvě části popisují princip a konkrétní podmínky metody HPLC, kterými je možné stanovovat vitamíny B v sýrech. cs
dc.format 69 s., 1 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 855266 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sýr cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject vitamín cs
dc.subject cheese en
dc.subject HPLC en
dc.subject vitamin en
dc.title Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC cs
dc.title.alternative Determination of vitamin B in cheeses using HPLC en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2009-06-08
dc.description.abstract-translated The purpose of this study is to find several methods of determination of vitamin B in cheeses using HPLC method. For a of the description comprehensive approach of this method, there are explanitory notes and comments concerning raw material used for cheese production, technological production methods and description of HPLC method. The study is divided into five main sections. The first section describes chemical composition, technological properties and quality requirements concerning milk. In the second next sections there are descriptions of methods of cheese production and physiology of water soluble vitamins of B group. The final two sections describe principles and particular conditions of the HPLC method, which are suitable to determine the presence of vitamins B in cheeses. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12400
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
malárová_2009_bp.pdf 835.2Kb PDF View/Open
malárová_2009_vp.doc 35Kb Microsoft Word View/Open
malárová_2009_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account