Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami.

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami.
Author: Haroková, Ema
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Možnosti detekce mikroorganismů v potravinách či jiných kulturách je celá řada. Od klasických biologických metod léty ověřených až po moderní, molekulárně biologické, které slouží k přímé detekci a průkazu přítomnosti nejen patogenních mikroorganismů ve vyšetřovaných vzorcích. V této práci byly použity dvě takové biologické metody. Klasické kultivace, pomocí které jsme si ověřili růst a přítomnost 10 vybraných kmenů bakterií rodu Clostridium na 5 druzích půd. Díky ní jsme také získali vzorky čistých kultur pro použití pro polymerázovou řetězovou reakci (PCR) s detekcí pomocí agarosové gelové elektroforézy s následnou UV vizualizací.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11077
Date: 2010-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav chemie
Discipline: Chemie potravin a bioaaktivních látek
Grade for thesis and defense: B 14561


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
haroková_2010_dp.pdf 2.597Mb PDF View/Open
haroková_2010_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
haroková_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account