Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
Author: Loutocká, Lucia
Advisor: Severová, Marta
Abstract: Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě. V teoretické části byla popsána charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen byl také problém falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány od domácích včelařů a i z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno, u vybraných vzorků, rovněž senzorické hodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11543
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 15041


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
loutocká_2010_dp.pdf 2.008Mb PDF View/Open
loutocká_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
loutocká_2010_op.doc 40Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account