Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Loutocká, Lucia
dc.date.accessioned 2010-07-18T22:38:04Z
dc.date.available 2010-07-18T22:38:04Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11543
dc.description.abstract Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě. V teoretické části byla popsána charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen byl také problém falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány od domácích včelařů a i z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno, u vybraných vzorků, rovněž senzorické hodnocení. cs
dc.format 84 s., 9 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 2106489 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Včelí med cs
dc.subject metody autentifikace cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject legislativa cs
dc.subject Honey bee en
dc.subject authentication methods en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject legislation en
dc.title Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu. cs
dc.title.alternative The classification of chosen chemical and sensory characteristics of a honey. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Nápravníková, Eva
dc.date.accepted 2010-06-01
dc.description.abstract-translated This thesis deals with bee honey which plays an important role in nutrition. In the theoretical part was described a basic characteristic of honey structure and their effect on its physical-chemical characteristics. The problem of false making the honey was solved and methods of its authentication was analysed. In the experimental part was made analysis of the chosen elements important qualitative parameters with different sort of honey which was obtained from domestic beekeepers and market net too. The results of research were compared by legislative established value. For general check with chosen samples was made sensory evaluation too. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15041
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
loutocká_2010_dp.pdf 2.008Mb PDF View/Open
loutocká_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
loutocká_2010_op.doc 40Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account