Význam a stanovení antioxidantů v čaji

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Význam a stanovení antioxidantů v čaji

Show full item record

No preview available
Title: Význam a stanovení antioxidantů v čaji
Author: Zehnalová, Kateřina
Advisor: Fišera, Miroslav
Abstract: Cílem této práce bylo stanovení antioxidantů v čajích. Antioxidanty jsou důležité látky mající schopnost eliminovat působení volných radikálů, které poškozují tkáně organismu, jsou příčinou vzniku různých onemocnění a stárnutí organismu. Antioxidanty byly stanovovány v černém, bílém a zeleném čaji. V práci je také zmíněno technologické zpracování jednotlivých čajů a jejich příznivé účinky na zdraví člověka. Stanovení bylo provedeno pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie HPLC s elektrochemickým detektorem ECD. Poté byla vyzkoušena metoda HPLC UV/MS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12132
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 15126


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zehnalová_2010_dp.pdf 5.345Mb PDF View/Open
zehnalová_2010_vp.pdf 40.45Kb PDF View/Open
zehnalová_2010_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account