Význam a stanovení antioxidantů v čaji

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam a stanovení antioxidantů v čaji

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Zehnalová, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-19T06:45:09Z
dc.date.available 2010-07-19T06:45:09Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12132
dc.description.abstract Cílem této práce bylo stanovení antioxidantů v čajích. Antioxidanty jsou důležité látky mající schopnost eliminovat působení volných radikálů, které poškozují tkáně organismu, jsou příčinou vzniku různých onemocnění a stárnutí organismu. Antioxidanty byly stanovovány v černém, bílém a zeleném čaji. V práci je také zmíněno technologické zpracování jednotlivých čajů a jejich příznivé účinky na zdraví člověka. Stanovení bylo provedeno pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie HPLC s elektrochemickým detektorem ECD. Poté byla vyzkoušena metoda HPLC UV/MS. cs
dc.format 97 s, 5 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 5605187 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Antioxidanty cs
dc.subject černý čaj cs
dc.subject bílý čaj cs
dc.subject oolong cs
dc.subject zelený čaj cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject Coulochem III cs
dc.subject ECD cs
dc.subject Antioxidants en
dc.subject black tea en
dc.subject white tea en
dc.subject green tea en
dc.subject HPLC en
dc.subject Coulochem III en
dc.subject ECD en
dc.title Význam a stanovení antioxidantů v čaji cs
dc.title.alternative Importance and determination of antioxidants in tea en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis is the determination of antioxidants in the tea. Antioxidants are important substances that have the ability to eliminate free toxic radicals, which damage the body tissue, are the cause of various diseases ang aging. Antioxidants are measured in black, white and green tea. The paper also mentioned the processing of tea and its benefical effects on human health. The assay was performed using hight performance liquid chromatography HPLC with electrochemical detector ECD. Next was tried method HPLC UV/MS. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15126
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
zehnalová_2010_dp.pdf 5.345Mb PDF View/Open
zehnalová_2010_vp.pdf 40.45Kb PDF View/Open
zehnalová_2010_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account