Charakteristika a vlastnosti amarantu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti amarantu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Szarowská, Eva
dc.date.accessioned 2010-07-19T16:36:54Z
dc.date.available 2010-07-19T16:36:54Z
dc.date.issued 2010-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12880
dc.description.abstract Práce je zaměřena na popis a charakteristiku amarantu, který patří do pseudocereálií. Ama-rant má vyšší nutriční hodnotu než běžné cereálie - vyšší podíl aminokyseliny lysinu, po-malu stravitelný a rezistentní škrob, látky prospívající zdraví, např. skvalen, fytosteroly a flavonoidy. Amarant je vhodnou složkou stravy celiatiků a má také značné využití v potravinářském a kosmetickém průmyslu. cs
dc.format 51 cs
dc.format.extent 3788034 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Amarant cs
dc.subject laskavec cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject složení cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject zdravotní účinky cs
dc.subject Amaranth en
dc.subject pseudocereals en
dc.subject chemical composition en
dc.subject properties en
dc.subject health effects en
dc.title Charakteristika a vlastnosti amarantu cs
dc.title.alternative Characterization and qualities of amaranth en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2010-06-09
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with the description and characterization of amaranth, which belongs to pseudocereals. The nutritive value of amaranth is higher than the value of conventional cereals - higher content of amino acid lysine, slowly digestible and resistant starch, sub-stances with health benefits, e.g. squalene, phytosterols and flavonoids. Amaranth is suit-able for celiatic diet and is utilized in food and also cosmetic industry. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14837
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
szarowská_2010_bp.pdf 3.612Mb PDF View/Open
szarowská_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
szarowská_2010_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account