Možná rizika přípravy a distribuce pokrmů v letním období

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možná rizika přípravy a distribuce pokrmů v letním období

Show simple item record

dc.contributor.advisor Novotný, Radomil
dc.contributor.author Hudečková, Monika
dc.date.accessioned 2010-07-20T00:23:53Z
dc.date.available 2010-07-20T00:23:53Z
dc.date.issued 2010-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13424
dc.description.abstract ABSTRAKT Bakalářská práce objasňuje legislativní požadavky na provozovatele stravovacích služeb. Uvádí zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích provozech. Charakterizuje alimentární nákazy ze zdravotně závadných potravin a pokrmů. Zabývá se možnými zdravotními riziky při úpravě potravin, přípravě a distribuci pokrmů ve stravovacích provozech a domácnostech v letním období. Tato práce může sloužit jako souhrn zásad, který je nutný dodržovat v provozovnách veřejného stravování a v neposlední řadě i při přípravě pokrmů v domácnostech. cs
dc.format 44 s. cs
dc.format.extent 1605564 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Klíčová slova: hygiena cs
dc.subject úpravy pokrmů cs
dc.subject alimentární nákazy cs
dc.subject distribuce pokrmů cs
dc.subject prevence cs
dc.subject Keywords: hygiene en
dc.subject dishes presentation en
dc.subject foodborne disease en
dc.subject food distribution en
dc.subject prevention en
dc.title Možná rizika přípravy a distribuce pokrmů v letním období cs
dc.title.alternative Potential risks of preparation and distribution of meals in the summer period en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2010-06-14
dc.description.abstract-translated ABSTRACT This bachelor thesis explains the legislative requirements for food service operators. It sets out the principles of good manufacturing and hygienic experience in catering establishments. It characterizes foodborne diseases from medically unsafe foods and dishes. It deals with potential health risks from the treatment of food preparation and its distribution in catering establishments and households in summer. This work may serve as a set of principles how to prepare meals to be followed in public catering establishments, as well as at home. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15816
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade E


Files in this item

Files Size Format View
hudečková_2010_bp.pdf 1.531Mb PDF View/Open
hudečková_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account