Biologické změny při zrání plísňových sýrů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Biologické změny při zrání plísňových sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Biologické změny při zrání plísňových sýrů
Author: Chocholáč, Martin
Advisor: Mrázek, Josef
Abstract: Má bakalářská práce se věnuje změnám složek mléka při zrání plísňových sýrů. Je v ní uvedena historie plísňových sýrů, rozdělení plísňových sýrů a jejich výrobní postup, charakteristika ušlechtilých plísní uplatňující se při výrově a zrání. V práci jsou uvedeny také různé vady plísňových sýrů. Ušlechtilé plísně pomocí svých enzymů rozkládají složky mléka na mnoho produktů, které pak určují konzistenci, chuť a vůni plísňového sýra. V druhé části bakalářské práce je uveden sortiment plísňových sýrů na našem trhu. Z hlediska výzkumu vyplývá, že je dostatečná nabídka těchto sýrů. Převládají sýry s bílou plísní na povrchu. Je větší nabídka plísňových sýrů vyrobených v zahraničí, než v České republice.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14168
Date: 2010-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 17198


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
chocholáč_2010_bp.pdf 2.981Mb PDF View/Open
chocholáč_2010_vp.doc 50Kb Microsoft Word View/Open
chocholáč_2010_op.doc 44Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account