Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu

Show full item record

No preview available
Title: Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu
Author: Lampertová, Zuzana
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Tato diplomová práce podává přehled o historii i aktuálním statusu kvality tak, jak je vnímána potravinářskými provozy. Jakost je rozhodujícím faktorem stabilní ekonomické výkonnosti podniků. V dnešní době je nabízeno několik navzájem si podobných návodů ? standardů jak docílit určité úrovně kvality ? prosperity. Vzhledem k rozsáhlosti této problematiky je tato práce zaměřena především na HACCP, normy ISO 9001, IFS, BRC a Tesco standard. Prostředkem a osou k neustálému zdokonalování systému a procesu je sedm nástrojů jakosti. Odrazem úspěšnosti naplňování standardů je auditorský proces, kterým druhá či třetí strana validuje míru naplnění požadavků standardu. V druhé polovinětéto práce je nastíněna aktuální situace v problematice kvality, kdy stále zvyšující se požadavky dodavatelsko ? odběratelských vztahů dopadají na podniky střední a menší velikosti. Jsou zde přiloženy mnou vypracované dokumenty: Příručka kvality, Plán HACCP, Provozní řád a Interní audit.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15013
Date: 2011-08-19
Availability: Práce bude přístupná bez omezení od 19.08.2013
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 22629


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
lampertová_2011_dp.pdf 5.667Mb PDF View/Open
lampertová_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
lampertová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account