Expandované výrobky - požadavky na surovinu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Expandované výrobky - požadavky na surovinu

Show full item record

No preview available
Title: Expandované výrobky - požadavky na surovinu
Author: Doleželová, Eliška
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Bakalářská práce se zabývá snídaňovými cereáliemi, především expandovanými výrobky, jejich dělením, základními výrobními surovinami a jednotlivými výrobními postupy. Tech-nologie výroby jsou rozdělené na klasické a moderní. Ke klasickým metodám výroby RTE (ready-to-eat) cereálií patří vločkování, pufování, frézování, pečení granulovaných cereálií a speciální úprava ?Granola? cereálií, známá jako müssli. Moderní technologie jsou za-stoupeny vysokotlakou extruzí. V závěru práce je popsáno postavení snídaňových cereálií na českém trhu a zároveň mínění veřejnosti o vhodnosti konzumace, související s výživovou hodnotou výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15533
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 21788


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
doleželová_2011_bp.pdf 1.131Mb PDF View/Open
doleželová_2011_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
doleželová_2011_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account