Expandované výrobky - požadavky na surovinu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Expandované výrobky - požadavky na surovinu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Doleželová, Eliška
dc.date.accessioned 2012-03-09T10:05:12Z
dc.date.available 2012-03-09T10:05:12Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15533
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá snídaňovými cereáliemi, především expandovanými výrobky, jejich dělením, základními výrobními surovinami a jednotlivými výrobními postupy. Tech-nologie výroby jsou rozdělené na klasické a moderní. Ke klasickým metodám výroby RTE (ready-to-eat) cereálií patří vločkování, pufování, frézování, pečení granulovaných cereálií a speciální úprava ?Granola? cereálií, známá jako müssli. Moderní technologie jsou za-stoupeny vysokotlakou extruzí. V závěru práce je popsáno postavení snídaňových cereálií na českém trhu a zároveň mínění veřejnosti o vhodnosti konzumace, související s výživovou hodnotou výrobků. cs
dc.format 52 s. cs
dc.format.extent 1186792 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject expandované výrobky cs
dc.subject obilná zrna cs
dc.subject instantní kaše cs
dc.subject RTE cereálie cs
dc.subject snídaňové cereálie cs
dc.subject vločkované cereálie cs
dc.subject pufované cereálie cs
dc.subject frézované cereálie cs
dc.subject extruze cs
dc.subject expanded cereals en
dc.subject cereal grains en
dc.subject hot cereals en
dc.subject RTE cereals en
dc.subject breakfast cereals en
dc.subject flaked cereals en
dc.subject puffed cereals en
dc.subject shredded cereals en
dc.subject extrusion en
dc.title Expandované výrobky - požadavky na surovinu cs
dc.title.alternative Extruded Cereals - Requirements for Raw Material en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Petra
dc.date.accepted 2011-08-31
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on the breakfast cereals, especially on expanded cereals, and their classification, raw materials and requirements for raw materials and manufacturing technology of breakfast cereals which includes classical and modern technology. The classical RTE cereals comprise flaked, puffed, shredded, granular and ?Granola? cereals. The modern technology is extrusion: high-temperature-short-time (HTST) process. Last chapter is about influence of breakfast cereals on commodity market and about consum-mation, healthy and nutritional qualities. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21788
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
doleželová_2011_bp.pdf 1.131Mb PDF View/Open
doleželová_2011_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
doleželová_2011_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account